Over ons

“De betovering van muziek, voor welke bezetting dan ook geschreven, overbrengen met koper”

Dàt is de ambitie van koperkwintet BRASSO. De unieke klank en de grote variatie in muziekstijlen van dit kwintet maken deze ambitie meer dan waar.
De vijf leden van het ensemble promoten het fenomeen koperkwintet als een uitdagende ensemble-vorm om naar te luisteren. BRASSO ontstond zo’n 30 jaar geleden uit een initiatief van vijf ambitieuze leden van orkest ‘de Harmonie’ uit Slikkerveer. Al snel groeide het kwintet – geïnspireerd door ensembles als The Canadian Brass en German Brass- uit tot een volwaardig ensemble met een geheel eigen klankkleur en sound.

Het kwintet voert een breed repertoire, van muziek uit de oudheid tot zeer modern, van klassiek tot swing.
Werken van componisten als Bach, Mozart en Gabrieli behoren tot het standaardwerk. Maar ook muziek van Gershwin, Bernstein, Piazzolla, of van hedendaagse componisten die speciaal voor koperkwintet schrijven zoals Alan Harniess en Jan Koetsier staat op de standaard.

BRASSO werkt regelmatig muzikaal samen met collega instrumentalisten zoals orgel en vocals. In 2013 heeft het kwintet een CD opgenomen met de toepasselijke titel: First BRASSO.
BRASSO is bij vele gelegenheden een graag gehoorde gast. Het kwintet treedt regelmatig zelfstandig op, is te gast bij uitvoeringen van andere orkesten, begeleidt koren en luistert recepties en (bedrijfs)feesten op.
Welke stijl ook, de muziek staat bij BRASSO altijd centraal en wordt vertolkt met veel toewijding en passie: voor en door koper.

De bezetting van BRASSO bestaat uit twee trompetten, een hoorn, een trombone en een bastuba. 

Olga

Chris

Jan Anton

Cees

Edward